Kosova

Kryetarja e Grupit të Miqësisë Francë-Ballkan Perëndimor i quan progres zhvillimet e takimit të Ohrit

Kryetarja e Grupit Ndërparlamentar të Miqësisë Francë-Ballkan Perëndimor, Marta de Cidrac, e ka mirëpritur dakordimin që u arrit në Ohër më 18 mars mes Kosovës dhe Serbisë për ankes-marrëveshjen që u propozua nga Bashkimi Evropian, në kuadër të procesit të dialogut.

De Cidrac, rezultatet e Ohrit i konsideron si një hap i rëndësishëm drejt normalizimit të marrëdhënieve ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, po ashtu shprehet se ky është një progres për stabilitetin dhe paqen në rajonin e Ballkanit.

“Më shumë se njëzet vjet pas konflikteve vdekjeprurëse në ish-Jugosllavi, teksa rajoni i Ballkanit Perëndimor po përjeton tensione të lidhura veçanërisht me luftën e zhvilluar nga Rusia kundër Ukrainës. Bashkimi Evropian duhet të qëndrojë vigjilent ndaj situatës në këtë rajon, i cili përfaqëson çështjet ekonomike, të sigurisë dhe migracionit”, tha De Cidrac, sipas senatit francez.

De Cidrac, qëndrimin e saj për rezultatet nga takimi i Ohrit, e ka shprehur edhe në rrjetin social Twitter, të në cilin ka thënë: ” Jam e lumtur për rajonin e Ballkanit Perëndimor”.

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, në takimin e përbashkët në Ohër me përfaqësues të Bashkimit Evropian, si dhe presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, ranë dakord për aneks-marrëveshjen e propozuar nga BE-ja, por nuk pati nënshkrime pasi pala serbe hezitoi./Klankosova.tv/
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button