Show-Biz

Këshilla ushqimore për t’ju mbajtur të shëndetshëm gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit – Privé

Ramazani është një seri njëmujore agjërimi me orë të gjata dhe ka një rëndësi të madhe pasi besohet se gjatë kësaj kohe, Allahu i shpalli Kuranin e Shenjtë Profetit Muhamed. Muaji, përveçse është shumë i rëndësishëm për besimin, dominohet edhe nga paradigmat e konsumimit të ushqimit.

Duke qenë se agjërimi është elementi kryesor në festimet e muajit të shenjtë, respektimi i disa këshillave dhe sugjerimeve në lidhje me zakonet e të ngrënit të një personi mund të ndikojë shumë në ndikimin e agjërimit ritual në trup.

Këtu janë disa këshilla ushqimore që mund të ndiqni dhe të hani për të mbajtur një mënyrë jetese të shëndetshme gjatë muajit të Ramazanit.

Çdo ditë gjatë muajit të Ramazanit, agjërimi fillon pak para agimit me një vakt të quajtur Sehri dhe prishet pas perëndimit të diellit me një vakt të quajtur Iftar. Midis dy vakteve, është e rëndësishme të mbash veten të hidratuar dhe të ruash nivelet e hidratimit në trup.

Pjata e parë duhet të jetë e rëndë

Sehri është një vakt që duhet zgjedhur me kujdes. Ju duhet të zgjidhni ushqime që janë të shëndetshme dhe që ju ofrojnë energjinë e nevojshme për t’ju mbajtur gjatë gjithë ditës. Provoni të përfshini disa karbohidrate komplekse si fruta, perime, qiqra, thjerrëza etj., në mënyrë që të jeni të pajisur me energji afatgjatë.

Balanconi vaktin tuaj të fundit

Mënyra tradicionale dhe e shëndetshme për të prishur agjërimin dhe për të filluar me iftar është ngrënia e hurmave, një burim i shkëlqyer fibrash. Ju mund të përfshini mish pa dhjamë, peshk dhe shumë perime, për të balancuar nivelin e vitaminave të nevojshme dhe lëndëve ushqyese jetike. Megjithatë, sigurohuni që të mos e teproni dhe t’i hani kafshatat tuaja ngadalë.

Një majë kripë

Përdorimi i tepërt i kripërave në vaktet tuaja mund të kundërshtojë efektet e ushqimit të shëndetshëm. Sasitë e shtuara të natriumit në ushqim mund t’ju bëjnë të mos ndiheni rehat në zorrë dhe gjithashtu mund të shkaktojë fryrje gjatë periudhës së agjërimit.

Thuaj po jogurtit ose kosit

Kosi është një mënyrë e shkëlqyer për të nxitur një fluks të baktereve të mira në trup. Si rezultat, ai ndihmon në tretje dhe e mban stomakun të lehtë për gjithë natën. Mundësisht, kosi duhet të jetë pjesë e tryezës tuaj, ndërsa e prishni agjërimin me iftar. /Prive.al


Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button