Show-Biz

Beyonce shkëput partneritetin me markën e veshjeve sportive Adidas

Pasi u bashkua me Adidas në vitin 2018 për të rilansuar markën e saj Ivy Park, Beyonce është ndarë nga gjiganti i veshjeve sportive, në një lëvizje që burimet thonë për The Hollywood Reporter ishte e ndërsjellë.

Ndarja thuhet se ishte për shkak të dallimeve krijuese midis Ivy Park dhe Adidas, me Beyonce-n e emocionuar për të “rikthyer markën e saj, për të hartuar rrugën e saj dhe për të ruajtur lirinë krijuese”.

Gjatë asaj që Adidas e quajti si “një partneritet i jetës”, Ivy Park lansoi disa koleksione, e para u lansua në prill 2019, shkruan Billboard.

Foto: Beyonce/Instagram

Lansimi ishte plotësisht i pajisur me një fushatë masive PR që përfshin dërgimin e koleksionit si Missy Elliott, Cardi B, Kendall Jenner, Angela Bassett, Ciara, Reese Witherspoon dhe Hailey Bieber.

Megjithë përmbajtjen e shkëlqyeshme promovuese, Ivy Park me sa duket nuk e përmbushi zhurmën që Adidas po parashikonte kur fillimisht i premtuan Beyonces “tarifa vjetore të garantuara dhe kontroll krijues”, sipas një artikulli të Wall Street Journal.

Foto: Ivy Park/Instagram

Në vend që të prodhonte qindra milionë të ardhura që priste Adidas – kompania shpresonte se Ivy Park do të performonte në mënyrë të ngjashme me markën e Kanye West, Yeezy – por Ivy Prk bëri më pak shitje.

Artikulli i Wall Street Journal tregoi gjithashtu ndryshime në strategjinë midis Adidas dhe Ivy Park kur bëhej fjalë për marketingun, me korporatën shumëkombëshe gjermane që shtynte për markën e tyre.

Foto: Ivy Park/Instagram

Në fund të vitit 2022, Ivy Park parashikohej të arrinte 40 milionë dollarë në shitje, nga 93 milionë dollarë një vit më parë.

Edhe pse Adidas ishte pozicionuar për të humbur të paktën 10 milionë dollarë në vitin 2022, Beyonce ishte vendosur të bënte të njëjtën shumë kompensim si vitet e mëparshme: 20 milionë dollarë.

Beyonce lansoi Ivy Park në vitin 2016 me pronarin e Top Shop, Sir Philip Green.

Foto: Ivy Park/Instagram

Kur partneriteti përfundoi në 2018, Bey’s Parkwood Entertainment fitoi pronësinë e plotë të markës së veshjeve.

Pavarësisht ndarjes nga partneriteti me Adidas, Beyonce ka shumë për të marrë në konsideratë rreth turneut të saj të ardhshëm botëror të “Renaissance’ që do të nisë në maj. Mega-turne do të fillojë në Stokholm, duke përfshirë datat në të gjithë Evropën dhe Amerikën e Veriut. /Telegrafi/
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button