Kosova

Bislimi dhe Szunyogu nënshkruajnë marrëveshjen “IPA 2022” me vlerë 62 milionë euro

Zëvendëskryeministri i vendit, Besnik Bislimi dhe ambasadori i Bashkimit Evropian, Tomas Szunyog, kanë nënshkruar marrëveshjen për programin vjetor “IPA 2022”.

Bislimi gjatë nënshkrimit të marrëveshjes tha se e njëjta kap vlerën e mbi 91 milionë eurove, njofton Klankosova.tv.

“Me nënshkrimin e kësaj marrëveshje sot, Kosova përfiton edhe mbi 62 milionë euro nga BE-ja të cilat do të zbatojnë një sërë projektesh. Përveç fondeve të ndara nga BE-ja, fondet do të shtohen edhe nga buxheti jonë me mbi 4 milionë euro dhe po ashtu do të vijnë financime nga partnerët tjerë bilateral në masën e 24.88 milionë euro – gjithsej kjo marrëveshje zbaton fonde prej 91.83 milionë euro”, tha Bislimi.

Beslimi, mes tjerash, bëri të ditur se kjo është marrëveshja e tretë e nënshkruar mes Kosovës dhe BE-së në kuadër të IPA-s.

“Sot kemi kënaqësinë të nënshkruajmë marrëveshjen e re financiare mes Republikës së Kosovës dhe Bashkimit Evropian për programin vjetor IPA 2022. Kjo është marrëveshja e tretë me radhë që po e nënshkruajmë në kuadër të programeve vjetore IPA 3”.

“Deri tani kanë hyrë në fuqi dy marrëveshje për IPA 3, njëra për programin IPA 2021 dhe tjera për IPA 2023 – kjo e fundit e orientuar në mbështetjen e sektorit të energjisë. Javën e kaluar ne pranuam pagesën e parë nga BE-ja për buxhetin tonë për IPA 2023 në vlerë prej 67.5 milionë eurove që përbën 90 për qind të shumës totale që është 70 milionë euro” u shpreh Bislimi.

Ndërkaq ambasadori Szunyog tha se BE-ja jo vetëm që mbështetë Kosovën financiarisht, por mbetet edhe partner e mik i saj.

“BE-ja jo vetëm që mbetet ofruesi më i madh i asistencës financiare në Kosovë, por më e rëndësishmja është që BE-ja vazhdon të mbetet partner dhe mik i Kosovës. Angazhimi jonë në Kosovë mbështet zhvillimin ekonomik”, tha Szunyog.


Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button