Kosova

Osmani përkujton viktimat e masakrës së Belegut

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka përkujtuar 24-vjetorin e masakrës së Belegut të Deçanit, kur forca policore, ushtarake dhe paramilitare të regjimit gjenocidal të Serbisë vranë dhe masakruan 46 shqiptarë.

“Kjo masakër është një kujtim i dhimbshëm për jo vetëm për Belegun, por për gjithë Kosovën. Ajo tregon egërsinë e regjimit serb kundër popullit të Kosovës”.

“Kujtimi i kësaj masakre është jo vetëm në funksion të mbajtjes gjallë të së vërtetës, por edhe motiv për të mos ndaluar së kërkuari drejtësi”, ka theksuar Osmani.


Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button